ADE

ADE OY

ADE digitalisoi koulutuksen oppimisympäristöjä.  Yhteistyössä koulutus- ja sertifiointiorganisaatioiden kanssa ympäristöt ja tehtävät suunnitellaan toteuttamaan opetussuunnitelmien ja viranomaismääräysten mukaisia vaatimuksia ja tavoitteita. 

ADE Isoveli toimii sekä opettajan että opiskelijan käyttöliittymänä. Isoveli -alustassa hallitaan niin laitteita ja käyttöoikeuksia kuin päivityksiä. Opettaja voi Isoveli -käyttöliittymästä seurata useita samanaikaisia harjoituksia ja olla yhteydessä opiskelijoihin harjoituksen aikana, tarvittaessa vaikka etänä.

ADE Isoveli varmistaa, että opiskelijat saavat valittavakseen juuri oikeat virtuaalikoulutukset yksilöllisten käyttäjätunnusten perusteella. Opettaja voi helposti muokata ja tarkistaa opiskelijakohtaiset harjoitukset. Myös kolmansien osapuolien harjoituksia voidaan tuoda Isoveli -järjestelmään. Isoveli kerää harjoituksista suoritustiedot, joiden perusteella voidaan arvioida osaamisen kehittymistä, saada järjestelmän arvio suorituksesta ja tarvittaessa osaamisvajeen analyysi.

ADE:lla on 45 erilaista logistiikka-, terveydenhoito-, varasto-, metsä-, puutarhanhoito-, rakennus- ja turvallisuuskoulutusta käsittelevä koulutus- ja simulointipalvelutarjonta. Nämä Opetushallituksen ePerusteiden mukaiset koulutukset ovat tarjolla ADE Isoveli -järjestelmän kautta kaikille ammatillista koulutusta ja osaamisanalyysiä tarjoaville oppilaitoksille, yrityksille ja yhteisöille. Koko laaja jatkuvasti kasvava koulutustarjonta on innovatiivisen Isoveli -järjestelmän kautta käytettävissä jokaisessa järjestelmään liitetyssä työasemassa.

ADE lukuina: perustettu vuonna 2000, kehittämässä 15 koulutusasiantuntijaa, kaksi toimipaikkaa Suomessa, ensimmäinen virtuaalinen koulutussimulaattori vuonna 2004.

Olemme erittäin intohimoisia virtuaalikoulutuksen kehittäjiä. Olemme toimittaneet koulutusjärjestelmiä tänä vuonna kotimaan lisäksi Saksaan, Liettuaan, Jordaniaan ja Indonesiaan.

ADE on luonut yli 2000 räätälöityä animaatiota yrityksille. ADE käyttää  animaatioissa ja interaktiivissa esityksissä 3D ja 360-tekniikkaa. 

AR/XR -tekniikkaa on käytetty useissa projekteissa ja ADE on toimittanut ratkaisuja myös ylläpitoon ja web-AR -pohjaisiin hinnoitteluratkaisuihin. 

ADE full stack -tiimi kehittää huippuluokan konfiguraattoreita ja muita web-3D -ratkaisuja. 

ADE:n sisaryritys tekee lääketieteellistä ohjelmistokehitystä terveydenhuoltoprojekteissa ja on tuottanut kirurgien käyttämän SurgeryVision -suunnittelutyökalun. 

Valtiohallinnon AI-kehitysprojekteissa ADE on ollut tuottamassa somaattisissa ympäristöissä käytettävää Watson AI:a. Nvidia AI:a käytetään automaattiseen kuvan tunnistamiseen esimerkiksi syöpien ja murtumien tunnistamisessa.

Virtuality
Tomorrow's reality

Yhteistyökumppanit ja referenssit

Kiwa Inspecta​

ADE kehittää yhteistyössä Kiwa Inspectan kanssa sertifioituja virtuaalikoulutuksia. 

Omnia - Espoon seudun koulutuskuntayhtymä

ADE on toteuttanut OMNIAlle erilaisia autoalan sekä sosiaali- ja terveysalan virtuaaliharjoituksia. Virtuaalikoulutukset käsittelevät esimerkiksi jakohihnan vaihtoa, trukin käsittelyä ja trukilla ajamista sekä kotihoitoa.

Stadin osaamiskeskus​

ADE on toteuttanut yhteistyössä Stadin osaamiskeskuksen kanssa 20 virtuaalikoulutusta, sisältäen muun muassa ensiapu- ja tulityöharjoituksia sekä rakennus- ja autoalan harjoituksia.

Taitotalo​

Ammatinedistämislaitossäätiölle eli AEL:lle kehitettiin kierrätyskeskuksissa hyödynnettävä toteutus, joka sisältää työturvallisuuden, varastologistiikan ja auton pakkaamisen harjoituksia. Toteutus voitti opetushallituksen Innovatiivisen koulutusmenetelmä -palkinnon.​

TTS Työtehoseura​

Toteutimme yhdessä TTS Työtehoseuran kanssa Simulandia-nimisen virtuaalisen harjoitteluympäristön, johon rakennettiin kaikkiaan viidentoista eri ammatin oppimistilanteita. Simulandia mahdollistaa esimerkiksi eri ajoneuvojen ja työkoneiden kuljettamisen, sekä laitteiden tarkastamisen ja huoltotoimien harjoittelun. Simulandian avulla TTS Työtehoseura on mahdollistanut ammatin harjoittelemisen entistä tehokkaammin ja turvallisemmin.

”ADE on joustava toimija, jolla on laajat verkostot. Jos meillä on tullut yhteistyön aikana jotakin kysyttävää tai kommentoitavaa, heiltä on aina reagoitu nopeasti. Muutenkin kuvailin ADEn tapaa toimia hyvin maanläheiseksi ja asiakaslähtöiseksi.”

Teemu Lähde, Logistiikan kehittämispäällikkö

Wärtsilä​

Toteutimme yhteistyössä Wärtsilän ja Turun ammattikorkeakoulun Game Labin kanssa virtuaalitodellisuuteen perustuvan simulaation konehuoneympäristöstä, jonka avulla konehuoneessa toimimista voidaan harjoitella kustannustehokkaasti ja turvallisesti. Simulaatio mahdollistaa samanaikaisen harjoittelun ja harjoittelun ilman valvojaa.

”Yhteistyö on mielestäni toiminut saumattomasti. ADE on juuri oikean kokoinen firma tekemään yhteistyötä kanssamme.”

Aleksi Kirjonen, Chief Designer

Turun AMmattikorkeakoulu

Olemme toteuttaneet viime vuosina Aden kanssa lukuisia virtuaalitodellisuuden projekteja. Yhteistyötä on tehty monella tasolla lähtien opiskelijaprojekteista kansainvälisiin tutkimus- ja kehityshankkeisiin. On ollut hienoa nähdä yrityksen olevan kiinnostunut uusista lahjakkuuksista, joita vuosittain koulutamme tietotekniikan insinööreiksi. Meiltä valmistuneita insinöörejä taitaa työskennellä Adella jo yli puolenkymmentä.

”Virtuaalitodellisuus on hyvä esimerkki ICT-alan huikeista kasvunäkymistä. Uskon, että Aden kaltaiset innovatiiviset startupit tulevat jatkossa tarvitsemaan enenevässä määrin ammattikorkeakoulun osaamista ei pelkästään työntekijöiden kouluttajana vaan myös tärkeänä soveltavan tutkimuksen yhteistyökumppanina.”

Tero Reunanen, Koulutus- ja tutkimuspäällikkö,
ICT-osaamisalue, Turun ammattikorkeakoulu

Tredu / maahanmuuttajien kansainvälinen osaamiskeskus

ADE on toimittanut 15 ammatin simulaatiokokonaisuuden uraohjaukseen ja osaamisen arviointiin. ADE:n järjestelmät ovat käytössä kahdessa kohteessa Tampereella.

 

 

 

soprano OYJ

ADE innovoi ja toteuttaa yhteistyössä Soprano Oyj:n kanssa digitaalisia ja virtuaalitodellisuuteen pohjautuvia koulutuspalveluja eri alojen ammattilaisille. Soprano Oyj:n Helsingin koulutuskampuksella toimii myös yhteistyössä perustettu Virtual Training Center.