TÄYSPERÄVAUNUSIMULAATTORI

Tutkinnon koodi: 381408

Virtuaalinen kaupunkiympäristö, jossa harjoitellaan ajoneuvoilla ajamista realis-tissa olosuhteissa. Kaupunkiympäristössä käyttäjä voi vapaasti harjoitella ajamista erilaisissa tilanteissa. Ympäristö pitää sisällään mm. Erilaisia ris-teyksiä, maantien sekä vaativia tilanteita kuten yllättävä hätäjarrutus. Ajosimulaation realistisuutta sekä haasteellisuutta lisää muu liikenne, joka seuraa liikennesääntöjä mutta reagoi myös käyttäjän toimenpiteisiin.
Kaupunkiympäristössä on myös muuta liikennettä. Liikennettä sekä liikennevalo-ja ohjaa erillinen tekoäly. Tekoäly ohjaa ja laskee jokaiselle autolle omat liike-radat, ottaen huomioon liikennemerkit sekä liikennevalot. Käyttäjä harjoittelee siis realistisessa liikenneympäristössä mikä reagoi tietyin tavoin käyttäjän te-kemiin valintoihin liikenteessä.
Ajosimulaattorin on tehty automaattinen käyttäjäanalytiikka, joka seuraa ja ana-lysoi käyttäjän ajosuoritusta. Analytiikka pisteyttää ja arvioin mm. seuraavia asioita: liikennemerkkien mukaista ajoa, ajonopeutta, kaistalla pysyminen, mahdolliset törmäykset, liikenne sääntöjen noudattamista sekä ajosuorituk-sen aikaa. Analytiikka antaa käyttäjälle pisteytetyn palautteen suorituksen jälkeen.

Ajosimulaattori, TÄYSPERÄVAUNU

Harjoittelu aloitetaan opastuksella, jossa kerrotaan hallintalaitteiden toiminta. Käyttäjä pystyy säätämään peilejä, penkin asentoa sekä lopuksi laittamaan turvavyön kiinni. Simulaatiossa käyttäjä pääsee harjoittelemaan peruuttamista logistiikka terminaaliin. Ajoneuvon asento voidaan tarkistaa myös peruutuskamerasta.

Simulaattori on kehitetty yhteistyössä TTS:n (Työtehoseura) kanssa ja on suunniteltu ammatilliseen opetukseen.  Laitteistoon kuuluu, ajokoulutukseen sertifioidut ratti sekä polkimet, lisäksi, liikuteltava alusta penkillä sekä VR-lasit. Näiden lisäksi Ade toimittaa tietokoneen, näytön sekä kaikki asennukseen tarvittavat osat.

 

Harjoitteet:

 

  • Tehtävänä on peruuttaa rekka merkitylle alueelle varaston ulkopuolella. Rekassa on peruutuskamera lisäapuna peruuttamiseen.
  • Skenaarion alussa voi valita suorittaako ohjaintutoriaalin. On suositeltavaa suorittaa tutoriaali, jos et ole vielä perehtynyt ohjaimiin.

Yhteydenottolomake

Yhteydenottoni koskee: